Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový dort s pudinkovým krémem a čokoládovou polevou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Piškotový dort s pudinkovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Není nic lepšího, než strávit volné odpoledne tak přínosnou činností, jako je pečení dortu. Člověk se u toho zrelaxuje a výsledek stojí skutečně za to. Jestliže máte v okolí nějakého oslavence, rozhodně se nebojte mu tento dort upéct, nebudete litovat.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Základ z piškotů

Poleva

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Všechna vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Ve větší míse bílky smíchejte s cukrem a vyšlehejte je do husté pěny elektrickým šlehačem. Prosejte mouku a nyní míchejte už jen za pomoci stěrky odspoda nahoru. Ostrým nožem nasekejte vlašské ořechy nadrobno a zapracujte je do těsta. Nachystejte si plech na pečení obdélníkového tvaru, vyložte jej pečicím papírem a těsto na něj přemístěte. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 25 minut, pravidelně kontrolujte.

2. KROK

Mezitím se vrhněte na přípravu krému. Žloutky dejte do hrnce a přidejte k nim vanilkový a obyčejný cukr. Vyšlehejte, dokud směs nezbělá. Následně přemístěte na sporák a vařte okolo 10 minut. Sejměte ze zdroje tepla s šlehejte 1 minutu. Nechejte vychladnout. Máslo vyndejte z předstihem z lednice a šlehejte jej zvlášť, dokud nevytvoří krém. Poté jej za stálého míchání přidávejte vždy po lžicích do žloutkového krému. Opět zašlehejte.

3. KROK

Do hrnce nalijte mléko a rozmíchejte v něm sáček s pudinkem. Dejte na sporák a nechejte provařit, dokud směs nezhoustne. Poté hrnec sundejte, zakryjte povrch směsi potravinářskou folií a nechejte vychladnout. Následně postupně za stálého míchání přidejte pudink do krémové směsi.

4. KROK

Po dopečení těsto vytáhněte z trouby a nechejte vychladnout. Do misky nalijte mléko a namáčejte v něm cukrářské piškoty, ty následně začněte skládat vedle sebe na libovolný tác do velikosti a tvaru upečeného těsta. Jakmile vytvoříte piškotový základ, namažte jej krémem a na ten položte připravené těsto. Namažte zbylým krémem a navrch dejte opět vrstvu piškotů namáčených v mléce.

5. KROK

Nechejte odležet v lednici alespoň 1 hodinu. Poté se vrhněte na přípravu polevy. Do misky vložte nalámanou čokoládu, máslo i mléko a nechejte vše rozpustit v mikrovlnné troubě. Dobře promíchejte a dort ozdobte polevou. Je jen na vás, jestli jej přelijete celý, anebo zvolíte nějaký vzor. Na závěr jej posypejte mandlemi. Dort nechejte vychladit a můžete podávat, dobrou chuť!

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů