Domácí kulajda s brambory a vařeným vejcem - postup přípravy
Recept na domácí kulajdu by měla znát každá správná hospodyňka. Připravte si chutnou a výživnou polévku podle jednoho z nejjednodušších receptů z Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Ingredience
Nejprve dejte vařit oloupané brambory, nakrájené na kostičky, na 5 minut do osolené vody s kmínem. Vařit dejte na 10 minut také vejce, které poté nechte vychladnout a oloupejte jej.
Poznámka: Brambory nevařte déle. Budete je následně vařit ještě v polévce.
Na pánvi rozpusťte máslo a rozmíchejte v něm mouku. Vytvoříte tak jíšku, kterou za stálého míchání zalijte mlékem. Do mléka vlijte vývar a polévku ochuťte solí a pepřem. Poté do tekutiny vsypte brambory, které jste předem scedili.
Do polévky vmíchejte houby a nakrájejte si omytý kopr. Polévku ochuťte octem, cukrem, zamíchejte ji a vařte ji 20 minut.
Poznámka: Před přidáním hub do polévky je připravte podle návodu na jejich obalu. Máte-li čerstvé nebo mražené houby, můžete je přidat hned.
Uvařenou polévku odstavte z tepla a vmíchejte do ní nasekaný kopr.
Tip: Polévku podávejte s natvrdo uvařeným vejcem rozkrojeným na půl.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty