Rychlá dršťková polévka

i Zdroj fotografie: Ivana Reisingerová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlá dršťková polévka - postup přípravy

Domácí dršťková polévka z již hotových opraných a předvařených drštěk je otázkou jen pár chvil a bez ztráty kytičky. Vyzkoušejte ji podle receptu od paní Ivany Reisingerové.
1. KROK

Na sádle zpěňte jemně nasekanou cibuli a nechte ji jemně zezlátnout. Přidejte trochu kmínu a předvařené dršťky. Vše chvilku restujte a zaprašte sladkou paprikou a hladkou moukou. Obojí promíchejte, nechte zarestovat a podlijte vývarem. Poté vše osolte a opepřete, rozmíchejte a vařte alespoň půl hodiny nebo do změknutí drštěk.

2. KROK

Dovařenou polévku ochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou a ihned vypněte oheň. Polévku již nevařte, ale nechte ji pod pokličkou dojít. Polévku rozdělte do talířů, posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 135 hlasů
Nahlásit chybu
145 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt