Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí meruňkové knedlíky s mandlemi

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Domácí meruňkové knedlíky s mandlemi - postup přípravy

Domácí meruňkové knedlíky můžete servírovat jako sladký hlavní chod i dezert. Pokrm, podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové, zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve vytvořte kvásek smícháním teplého mléka, droždí, cukru a trochy mouky. Mouku se solí, vaječným žloutkem a olejem smíchejte dohromady a poté do těsta vmíchejte kvásek. 

Poznámka: Díky přidanému oleji je těsto jemnější a nelepí se.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které nechte kynout 40 minut na teplém místě pod utěrkou. Zatím omyjte, vypeckujte a na poloviny nakrájejte meruňky. Z těsta následně odebírejte stejně velké kousky, z kterých vytvořte placky. 

3. KROK

Každou placku naplňte polovinou meruňky, těsto uzavřete a vytvarujte z něj knedlík, který nechte kynout dalších 20 minut. Postup opakujte i u zbytku ingrediencí. 

4. KROK

Domácí meruňkové knedlíky vařte v páře po dobu 7 minut a poté je servírujte polité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem. 

5. KROK

Poznámka: Máslo rozpustíte jednoduše v mikrovlnné troubě během 3 minut. Během této doby máslo promíchejte. 

6. KROK

Tip: Knedlíky můžete polít také směsí meruňkového rozvaru a bezinkové šťávy a posypat je mletými mandlemi a strouhaným perníkem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů