Křupavé cuketové hranolky z trouby - postup přípravy
Připravte si zdravou pochoutku k posezení s blízkými i originální přílohu k masu. Cuketové hranolky z trouby jsou zdravou alternativou klasických bramborových.
Základ
Na obalení
Z omyté cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nakrájejte na hranolky a pokračujte s přípravou ingrediencí na obalení.
Poznámka: Okraje mohou způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů.
Nasekané bylinky smíchejte s nastrouhaným sýrem a strouhankou. V samostatné misce smíchejte rozšlehaná vejce se solí, pepřem a do další misky vsypte prosetou mouku.
Cuketové hranolky obalte v mouce, vejcích, sýrové směsi a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Zeleninu následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: K cuketovým hranolkům můžete podávat smetanovou omáčku, jejíž přípravu je možné vidět níže ve videu. Skvěle poslouží i bylinkový nebo česnekový dip.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Екатерина Климова