Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé cuketové hranolky z trouby

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Křupavé cuketové hranolky z trouby - postup přípravy

Připravte si zdravou pochoutku k posezení s blízkými i originální přílohu k masu. Cuketové hranolky z trouby jsou zdravou alternativou klasických bramborových.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z omyté cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nakrájejte na hranolky a pokračujte s přípravou ingrediencí na obalení.

Poznámka: Okraje mohou způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů.

2. KROK

Nasekané bylinky smíchejte s nastrouhaným sýrem a strouhankou. V samostatné misce smíchejte rozšlehaná vejce se solí, pepřem a do další misky vsypte prosetou mouku.  

3. KROK

Cuketové hranolky obalte v mouce, vejcích, sýrové směsi a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Zeleninu následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. 

4. KROK

Poznámka: K cuketovým hranolkům můžete podávat smetanovou omáčku, jejíž přípravu je možné vidět níže ve videu. Skvěle poslouží i bylinkový nebo česnekový dip.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů