Německá hrachová polévka s uzeninou

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Německá hrachová polévka s uzeninou - postup přípravy

Pod pojmem hrachová polévka si nejčastěji většina z nás představí klasický krém s několika kuličkami hrachu a hrstí krutonů. Toto ale není jediná podoba hrachovky. Zajímavý německý recept na hrachovou polévku dokazuje, že ze stejných surovin lze obměnou postupu připravit diametrálně odlišné jídlo.
1. KROK

Hrášek nasypejte do hrnce, zalijte ho vodou, přidejte sůl a vařte ho do poloměkka.

2. KROK

Mezitím připravte zeleninu na vývar. Očistěte mrkev, cibuli, česnek i celer, vložte je do hrnce spolu s natí kopru nebo petržele, bobkovým listem a zrny černého pepře. Přidejte trochu soli a zalijte litrem vody. Na středním ohni vařte nejméně 1 hodinu.

3. KROK

Očistěte druhou mrkev a cibuli a obojí nakrájejte na jemné kostičky. Měkký salám zbavte střívka a nakrájejte ho na malé kousky. Na sporáku rozehřejte pánev se dvěma lžícemi másla a orestujte na něm cibuli. Když začne zlátnout, přidejte k ní mrkev a pokračujte v restování. Nakonec přidejte salám a společně ještě několik minut restujte.

4. KROK

Hotový vývar odstavte ze sporáku a vylovte z něj veškerou zeleninu. Rozkrájejte ji na kousky do misky a tyčovým mixérem ji spolu se dvěma lžícemi vývaru rozmixujte do hladkého pyré.

5. KROK

Ve velkém hrnci smíchejte restovanou zeleninou se scezeným hrachem a vše zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte do směsi i zeleninové pyré, dobře promíchejte a přiveďte k varu.

6. KROK

Oloupejte brambory a nakrájejte je na drobné kostičky. Ty přidejte do hrnce, promíchejte a vařte tak dlouho, dokud brambory a hrášek zcela nezměknou. Polévku ochutnejte a v případě potřeby ještě trochu dosolte a podávejte se snítkou čerstvého kopru nebo petrželky.

Galerie

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 210 hlasů
Nahlásit chybu
139 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty