Domácí mini cheesecaky s ovocem - postup přípravy
Pokud hledáte snadný, rychlý a originální dezert, vyzkoušejte tyto domácí mini cheesecaky s ovocem. Jejich příprava vám zabere pár minut a na výsledku si pochutná celá rodina.
Na korpus
Na náplň
Na ozdobu
Sušenky přendejte do mixéru a rozmixujte je najemno. Poté je přendejte do mísy, přidejte k nim rozpuštěné máslo a směs dobře promíchejte.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky, směs do nich rozdělte a pomocí lžíce, sklenice nebo prstů ji utlačte.
Do čisté mísy vložte smetanový sýr, cukr a vanilkový cukr. Směs promíchejte a poté do ní postupně zašlehejte vejce.
Do směsi přidejte zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a opět vše vyšlehejte. Nakonec do ní zapracujte mouku.
Připravenou směs poté nalijte na sušenkový korpus. Následně formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 160 °C a cheesecaky pečte 18 minut.
Upečené cheesecaky vyjměte z trouby a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Poté je pocukrujte, dozdobte oblíbenou marmeládou, čerstvým ovocem a můžete je servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Last Minute Kitchen