Domácí nadýchané suflé lívance - postup přípravy
Pokud jste milovník sladkých snídaní nebo snadných dezertů, tento recept si rozhodně zamilujete. Domácí nadýchané suflé lívance můžete doplnit šlehačkou, zakysanou smetanou nebo čerstvým ovocem.
Ingredience
Nejprve oddělte bílky a žloutky. Poté přidejte ke žloutkům mléko a přesátou hladkou mouku s kypřicím práškem. Vše spolu důkladně promíchejte.
Do bílků postupně přidejte cukr a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Poté je po lžících vmíchejte do těsta opatrně pomocí stěrky.
Těsto rozdělte na 3 části a pomocí lžíce vytvarujte tři bochánky na rozpálené pánvi potřené olejem. Pečte je pod poklicí po dobu 4 minut z obou stan.
Hotové lívance ihned servírujte. Ozdobit je můžete dle své chuti šlehačkou, zakysanou smetanou, čerstvým ovocem nebo javorovým sirupem s máslem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Maison Olivia