Domácí nakládaný libeček - postup přípravy
Libeček je skvělá bylinka, která se hodí do polévek, salátů a dalších jídel a má i prospěšné účinky na lidský organismus. Dlouhodobě se dá uchovávat nejenom sušením.
Ingredience
Libeček včetně stonků pečlivě omyjte. Pak otrhejte listy, ale stonky nezahazujte, ještě se vám budou hodit. Natrhané listy poté vložte do klasické zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem. Můžete je i drobně pěchovat, aby se jich sem vešlo více.
Nakonec vezměte několik stonku bez listů a stočte je a dejte navrch do sklenice, aby listy nevylézaly směrem nahoru. Do sklenice přidejte lžičku soli a zalijte octem až těsně po okraj. Poté zašroubujete a uložte na chladnější temné místo. Otevřenou sklenici skladujte v chladničce. V případě potřeby doplňte ocet.