Kmínová polévka „Kmínka“

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kmínová polévka „Kmínka“ - postup přípravy

Kmínová polévka je velmi starý recept, který pochází už od generace prababiček našich prababiček a možná ještě dál. Tento vylepšený osvědčený recept s námi sdílela paní Jaroslava Slavíková.
1. KROK

V hrnci rozehřejte olej a hladkou mouku s kmínem do tmavé jíšky. Když kmín začne prskat, zalijte jíšku vodou v takovém množství, abyste získali požadovanou konzistenci.

2. KROK

Mrkev a celer nakrájejte na tenké nudličky a přidejte je do polévky. Podle chuti osolte a vařte, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vmíchejte do polévky vajíčko, ještě chvilku provařte a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 274 hlasů
Nahlásit chybu
118 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty