Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kmínová polévka „Kmínka“

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kmínová polévka „Kmínka“ - postup přípravy

Kmínová polévka je velmi starý recept, který pochází už od generace prababiček našich prababiček a možná ještě dál. Tento vylepšený osvědčený recept s námi sdílela paní Jaroslava Slavíková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte olej a hladkou mouku s kmínem do tmavé jíšky. Když kmín začne prskat, zalijte jíšku vodou v takovém množství, abyste získali požadovanou konzistenci.

2. KROK

Mrkev a celer nakrájejte na tenké nudličky a přidejte je do polévky. Podle chuti osolte a vařte, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vmíchejte do polévky vajíčko, ještě chvilku provařte a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů