Domácí nepečené kuličky s kokosem a kakaem - postup přípravy
Není nad to, když si člověk udělá volnější odpoledne a rozhodne se při něm vytvořit i něco chutného. Tento dezert v podobě kuliček si zamilujete jak pro jejich snadnou přípravu, tak i proto, že se hodí na všechny příležitosti. Doslova se rozpouští v ústech.
Ingredience
Nachystejte si větší hrnec a nalijte do něj vodu, poté přimíchejte cukr a umístěte na sporák. Míchejte, dokud se cukr kompletně nerozpustí, a teprve až potom začněte směs ohřívat. Přiveďte ji k bodu varu a vařte asi okolo 7 až 10 minut na mírném ohni. Jakmile vzniklý sirup zhoustne, sundejte hrnec ze sporáku, přidejte máslo a vymíchejte do hladka.
Za stálého míchání začněte přisypávat i sušené mléko. Měli byste získat hladké těsto bez hrudek. Poté už jen dochuťte kardamomem či případně vanilkovým cukrem nebo skořicí, pokud kardamom nevlastníte. Hrnec se směsí uložte do lednice na cca 40 minut.
Po uplynulé době hrnec vytáhněte a do dvou různých misek nasypejte strouhaný kokos a kakaový prášek. Začněte z těsta tvarovat kuličky, které by měly mít podobný tvar i velikost. Dle vašich požadavků je obalte buďto v kokosu, anebo v kakaovém prášku. Poté můžete servírovat. Skladujte je v lednici, vydrží tam až pět dnů. Dobrou chuť!