Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečná fofr buchta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečná fofr buchta - postup přípravy

Máte-li chuť na vláčný jablkový koláč, ale netoužíte po složitém kuchtění ani dlouhém postávání v kuchyni, připravte si tuto jablkovou buchtu podle receptu od paní Radmily Matouškové. Nepotřebujete na ni nic zvláštního a výsledek je více než uspokojivý.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Polohrubou mouku smíchejte s cukrem a práškem do pečiva do homogenní směsi. Přidejte k ní vejce, olej a mléko a zadělejte polotekuté těsto.

2. KROK

Do těsta vmíchejte hrst rozinek, ořechů a na menší kostky nakrájené jablko. Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 30 minut dozlatova. Upečení zkontrolujte zapíchnutou špejlí. Pokud na ní po vytažení zůstanou kousky těsta, je třeba buchtu ještě dopéct.

3. KROK

Upečenou buchtu nechte vychladnout, nakrájejte na porce, posypejte moučkovým cukrem, ozdobte kopečkem šlehačky nebo vyšlehaného tvarohu a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů