Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí ovocná kůže

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 480 minut

Domácí ovocná kůže - postup přípravy

Skvělým způsobem, jak si na dlouho uschovat přebytečnou úrodu ovoce, je ovocná kůže. Paní Alice Stellmaierová nám poskytla zajímavý recept na to, jak ji udělat z jahod. Lze ji však připravit z jakéhokoliv ovoce.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte všech zelených částí a dejte do mixéru. Ovoce pak rozmixujte na jemné pyré. Jde samozřejmě použít i jiné ovoce, kůže se dělají třeba z meruněk, jablek, hrušek apod. Záleží na vaší představivosti a tom, jaké ovoce máte k dispozici. Plech vystelte pečícím papírem a naneste pyré ve vrstvě silné 3 až 4 milimetry. Je možné jej dochutit semínky či nějakým vhodným kořením.

2. KROK

Horkovzdušnou troubu se zapnutým ventilátorem rozehřejte na 40 °C. Plech dejte dovnitř zhruba večer a dvířka přivřete tak, že necháte díru na vařečku. Takto nechte sušit pyré po celou noc. Přesná potřebná doba sušení ale záleží na troubě, druhu ovoce a síle vrstvy. Ta by měla po sušení zůstat pružná a nesmí se přesušit na chipsy. Můžete použít i sušičku na ovoce.

3. KROK

Hotovou a pružnou kůži sloupněte z papíru. Můžete ji rozkrájet na užší pruhy. Ty pak srolujte, aby nezabíraly místo, dejte do sklenice a uskladněte na temném a chladném místě. Vydržet by měly minimálně přes půl roku. Kůže se dá jíst samotná nebo jde použít na dezerty, záleží na vaší představivosti.

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů