Jablkové rohlíčky

i Zdroj fotografie: Radmila Matoušková
i Zdroj fotografie: Radmila Matoušková
i Zdroj fotografie: Radmila Matoušková
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jablkové rohlíčky - postup přípravy

Vypadají jako vánoční vanilkové rohlíčky, jenže jsou o fous větší a hlavní roli zde nehrají žádné ořechy, nýbrž jablka, díky čemuž si je mohou dopřát i ti, kteří jsou na ořechy alergičtí. Recept od paní Radmily Matouškové je skvělý a neobvyklý způsob, jak naložit se zbylými jablky.
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřince a nastrouhejte je nahrubo. Ihned a bez vymačkávání jablka smíchejte s ledově vychlazeným a nastrouhaným máslem či jiným vaším oblíbeným tukem na pečení, přidejte hladkou mouku, skořicový cukr a prášek do pečiva a svižně vypracujte soudržné těsto. Nehněťte ho déle, než je bezpodmínečně nutné, a nenechte vychlazené máslo v těstě roztát. Vypracované těsto zabalte do fólie a vložte ho na půl hodiny do lednice odležet.

2. KROK

Z těsta vyválejte dlouhý váleček, z něhož odkrajujte kousky, které formujte do tvaru zahnutých rohlíčků. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 30 minut dozlatova. Po dopečení ještě horké rohlíčky obalte v moučkovém cukru, nechte je vychladnout a podávejte.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 170 hlasů
Nahlásit chybu
118 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt