Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý a rychlý jahodový koláč

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchý a rychlý jahodový koláč - postup přípravy

Jedním z mnoha způsobů, jak zpracovat úrodu jahod, je upéct z nich jahodový koláč. Je velmi jednoduchý, rychle hotový a chutná skvěle.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a také vanilkový cukr. Přidejte vejce, olej a přilijte trochu mléka. Začněte těsto promíchávat.

2. KROK

Postupně přilévejte mléko a zpracovávejte těsto, dokud nebude hladké a bez hrudek. Jahody nakrájejte na menší kousky a přidejte je do mísy k těstu.

3. KROK

Těsto spolu s jahodami nalijte na plech s vyšším okrajem o rozměrech 35×25 cm, který jste předtím vyložili pečicím papírem. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba 35–40 minut.  

4. KROK

Zda je koláč hotový, můžete zkontrolovat tak, že do něj zapíchněte špejli. Pokud ji vytáhnete suchou, koláč je hotový a troubu můžete vypnout. Po vychladnutí koláč můžete pocukrovat moučkovým cukrem.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Bridget’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů