
Plněné housky - postup přípravy
Už vás nudí klasické snídaně a svačiny typu chleba s máslem a salámem? Pak zkuste svůj jídelníček ozvláštnit něčím opravdu skvostným. Mezi následujícími recepty na zapečené sendviče si vybere skutečně každý. I děti budou z těchto pochoutek nadšené!
Ingredience
- Šunkové sendviče se sázeným vejcem
- bulky - 5 ks
- vejce - 5 ks
- nakládané okurky - 2 ks
- šunkový salám - 150 g
- máslo - dle potřeby
- majonéza - dle chuti
- hořčice - dle chuti
- bylinky - dle chuti
- Lahodné italské sendviče
- bulky - 5 ks
- uzená klobása - 150 g
- mozzarella - 50 g
- čerstvá paprika - 2 ks
- máslo - dle potřeby
- kečup - dle chuti
- majonéza - dle chuti
Šunkové sendviče se sázeným vejcem
Nejprve si připravte náplň do pečiva. V míse si smíchejte na malé kostičky pokrájenou šunku s kyselými okurkami, poté zakápněte majonézou, trochou plnotučné hořčice a zasypte i čerstvými bylinkami dle preferencí. Nyní si rozřízněte housky nebo bulky na půlku a vnitřky vydlabejte. Poté každý kus pečiva vymažte změklým máslem a naneste na něj směs šunky a okurky. Na vrch pak rozklepněte vajíčko a dejte zapékat do trouby cca na 10 minut při 170 °C. Podávejte třeba s kečupem. Dobrou chuť.
Lahodné italské sendviče
V první fázi si rozřízněte bulky či housky (tak, aby spodní část byla širší) a vydlabejte vnitřky. Ty vymažte trochou změklého másla. Nyní si na plátky pokrájejte uzenou klobásu, mozzarellu a očištěnou sladkou papriku. Tyto suroviny střídavě vrstvěte do každého kusu vydlabaného pečiva. Poslední vrstvou by měla být mozzarella. Nakonec přiklopte vše vrchní částí bulky a dejte péct do předehřáté trouby (na cca 170 °C) po dobu pěti až deseti minut. Podávejte například s kečupem a majonézou. Přejeme dobrou chuť.