Domácí pečivo bez droždí - postup přípravy
Není nic lepšího než domácí pečivo. Chutná daleko lépe oproti tomu kupovanému a také vydrží déle čerstvé. Ovšem ne každá hospodyňka disponuje dostatkem času k jeho upečení. Proto se nechte inspirovat rychlým receptem na placky bez kynutí!
Ingredience
Začněte tím, že si do větší mísy prosejete hladkou mouku spolu s kypřícím práškem. Poté přidejte plnotučné mléko, slunečnicový olej, sůl a pečlivě promíchejte. Ve výsledku byste měli získat homogenní polotuhé těsto nelepivé konzistence.
Nyní si těsto z mísy přesuňte na pomoučený vál a vyválejte z něj placku a výšce asi jeden centimetr.
Poté si k ruce vezměte hrníček a vykrojte několik koleček. Ovšem možné je vykrajovat jakékoliv tvary dle libosti.
Nakonec placky opékejte dozlatova z obou stran na suché pánvi.
Přitom mějte mírný plamen.
Hotové domácí pečivo (placky či jiné tvary) podávejte po zchladnutí s čímkoliv, vás jen napadne. Hodit se bude třeba zeleninová nebo sýrová pomazánka či oblíbené uzeniny. Placky lze servírovat nejen k snídani, ale třeba i k svačině.
Přejeme vám dobrou chuť.
Přijde vám výše uvedený recept na domácí pečivo až příliš fádní? Potom si těsto můžete dle svého uvážení vylepšit. Možné je do něj zakomponovat třeba najemno nasekané ořechy, sušená rajčata, vypeckované zelené olivy, nebo třeba slunečnicová a sezamová semínka. Pakliže budete chtít připravit zdravější variaci, stačí vyměnit hladkou bílou mouku za tu celozrnnou.