Domácí bagety

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí bagety - postup přípravy

Domácí pečivo rozhodně nemá žádnou konkurenci. Je daleko chutnější než to kupované a kromě jiného i vydrží déle čerstvé, pokud ho tedy budete správně skladovat. Připravte si podle snadného a rychlého receptu křehké bagety, které bude milovat celá vaše rodina.

Nejprve si do velké mísy prosejte hladkou mouku přes jemné sítko. Poté k ní přilijte teplou vodu, přisypte sušené droždí, sůl, vlijte slunečnicový olej a vypracujte hladké tvárné těsto, které bude mít vláčnou konzistenci.

Nakonec z něj vytvarujte bochánek, ten potřete olejem, vložte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu asi 60 minut.

Tvoření domácích baget a jejich pečení v troubě

Po vykynutí si těsto vyjměte z mísy na pomoučený vál a rozdělte ho na tři stejně velké kousky. Každý z nich pak vyválejte na tenčí placku, kterou srolujte do tvaru bagety. Okraje nezapomeňte přehnout prsty.




Polotovary pečiva vyskládejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě pod utěrkou dokynout asi dvacet minut. Nakonec udělejte na povrchu baget pomocí ostrého nože tři mírné zářezy, pomažte těsto vodou a dejte péct do předehřáté trouby na 15 až 20 minut při teplotě 200 °C.

Servírování a skladování domácích baget

Upečené bagety vyjměte z trouby, nechte zchladnout a podávejte s oblíbenými sýry, uzeninami i s pomazánkami. Hodit se bude k domácímu pečivu i kvalitní máslo a čerstvá zelenina typu rajče, okurka, paprika. Nesnězené domácí bagety skladujte v plastovém či plátěném sáčku nebo v chlebníku. Možné je pečivo i zamrazit na další dny. Tak významně prodloužíte jeho trvanlivost. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 1302 hlasů
Nahlásit chybu
52 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty