Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bagetová pizza z pánve s rajčaty a dvěma druhy sýra

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bagetová pizza z pánve s rajčaty a dvěma druhy sýra - postup přípravy

Máte chuť na pizzu, ale v peněžence je jen vítr a kutálející se tráva? Upečte si doma svou vlastní z těch nejprostších a nejlevnějších surovin. Stačí pár starších baget nebo rohlíků, vajíčka, rajčata a hromada sýra. Pokud alespoň tyto přísady máte, voňavá a lákavá večeře už je prakticky na světě. Inspirujte se naším převratným receptem!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Bagetu zbavte konců a nakrájejte ji na přibližně stejně silné plátky (asi 1 cm). Přiměřeně velkou pánev bohatě vymažte máslem a vyskládejte na ni plátky bagety tak, abyste jimi pokryli celé dno. Pokud vám mezi plátky budou zbývat mezery, rozdělte další plátek na vícero kousků a vhodně jimi prázdná místa zaplňte. Výsledkem by měla být jednolitá a souvislá vrstva bagetových plátků.

2. KROK

Vyklepněte tři vajíčka a vlijte je do mixéru. Přidejte jeden trojúhelníček přírodního taveného sýra, asi půl lžičky jedlé sody a vše zalijte sto mililitry mléka. Směs ochuťte půlkou čajové lžičky mletého černého pepře a popřípadě trochou soli (dejte pozor, tavený sýr už sám o sobě slaný je) a vše rozmixujte při maximálních otáčkách do hladké a jednolité směsi. Tou pak zalijte plátky baget vyrovnané v pánvi tak, aby byly všechny bagety zalité souvislou vrstvou.

3. KROK

Pánev postavte na kamna a na mírném až středním ohni a zakryté pokličkou bagetky s vaječnou směsí opékejte tak dlouho, dokud nepůjdou oddělit ode dna. Stěrkou je pak opatrně uvolněte a vyklopte je na talíř. Na pánvi rozpusťte ještě kousek másla a vraťte bagetovou placku zpátky do pánve neopečenou stranou dolů.

4. KROK

Pokračujte v restování a vrchní opečenou stranu placky potřete asi šesti polévkovými lžícemi rajčatového pyré, které důkladně rozetřete po celém povrchu. Na pyré nasypejte sto gramů hrubě strouhaného sýra čedar a mozzarella. Sýr posypejte sušeným oreganem, přiklopte pánev pokličkou a na mírném ohni zapékejte, dokud spodní část placky nezezlátne a sýr na povrchu se neroztaví. Hotovou bagetovou pizzu vyklopte na talíř, rozdělte na trojúhelníčky a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů