Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí překládané placky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí překládané placky - postup přípravy

Pokud patříte mezi milovníky nejrůznějších slaných či sladkých placek, tento recept se vám jistojistě zalíbí. Překládané placky z jednoduchého nekynutého těsta nepotřebují mnoho času na přípravu a chutnají výtečně.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Na potření a smažení

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy dejte hladkou mouku, špetku soli, cukr a promíchejte. Přilijte převařenou vodu, znovu promíchejte a nakonec uhněťte těsto. Mísu přikryjte a nechejte těsto na 15 minut kynout. Poté ho z mísy vyjměte, rozdělte na dvě poloviny a každou polovinu rozdělte ještě na čtyři díly. Vytvarujte ze všech kuličky, jednu si vezměte na zpracování a zbylé položte na pečicí papír a zakryjte.

2. KROK

Danou kuličku vyválejte na pomoučněné ploše na tenkou vrstvu. Vyválené těsto potřete rozpuštěným máslem a posypejte trochou mouky. Přeložte levý okraj těsta doprava cca do dvou třetin šířky těsta a následně pravý okraj doleva, abyste vytvořili obdélník (viz video). Potřete jej opět máslem a následně podobným způsobem přeložte svrchu a zespod tak, abyste vytvořili čtverec.

3. KROK

Vezměte další kuličku těsta a rozválejte ji na tenkou vrstvu. Pomažte ji rozpuštěným máslem, pomoučněte a doprostřed dejte vytvořený čtvereček těsta.

4. KROK

Opět zabalte a potřete máslem stejně jako předtím. Postup opakujte vždy se dvěma kuličkami těsta, vzniknou vám nakonec čtyři čtverečky. Nyní vezměte jeden čtvereček a rozválejte ho, na pánvi rozpalte máslo a dejte těsto smažit dozlatova z obou stran. Postup opakujte i u zbývajících kusů a můžete podávat. Dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů