Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené květákové steaky se žampiony

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zapečené květákové steaky se žampiony - postup přípravy

Zapečené květákové steaky jsou bezmasý pokrm, který připravíte snadno a rychle. Můžete je servírovat ke svačině i jako lehké hlavní jídlo, vhodné i pro dietáře.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Základ

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte, zbavte jej listů a tvrdého košťálu a nakrájejte ho na plátky o šířce 1,5 cm. Na pánvi rozpusťte máslo a pláty květáků do ní vložte. Ochuťte je solí, pepřem a smažte je z každé strany 2–3 minuty, dohněda.

2. KROK

Poznámka: Po usmažení květáky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

3. KROK

Nyní oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli, kterou smažte na oleji 2–3 minuty. Zatímco se cibule smaží, omyjte a na plátky nakrájejte žampiony, které k cibuli vmíchejte.

4. KROK

Ingredience ochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem, sušenkou petrželkou, vše zamíchejte a smažte přibližně 4 minuty, dokud se šťáva neodpaří. Poté do směsi přidejte zakysanou smetanu s vodou a směs vařte další 1 minutu. 

5. KROK

Náplní pokryjte osmažené plátky květáku a celou ji posypte najemno nastrouhaným sýrem.

Poznámka: Květáky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut, dozlatova. Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.

6. KROK

Tip: Zapečené květákové steaky podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou. Pokrm můžete servírovat jako svačinku nebo lehké bezmasé hlavní jídlo.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů