Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč s brokolicí a paprikou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slaný koláč s brokolicí a paprikou - postup přípravy

Přemýšlíte nad tím, jaké vegetariánské jídlo připravit svým blízkým? Se slaným koláčem s brokolicí a paprikou určitě neuděláte chybu. Chutnat bude kromě jiného i masožravcům. Dopřejte si zdravé jídlo jak k obědu, tak třeba k večeři.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si omyjete brokolici a rozdělíte ji na jednotlivé růžičky. Poté zeleninu vložte do hrnce s vodou, přisypte osm gramů soli a vlijte lžíci mléka (to neutralizuje pach při vaření brokolice). Brokolici vařte do měkka několik minut.




Mezitím si očistěte papriky od stonků a semínek a pokrájejte je na menší kousky ostrým nožem. Také si oloupejte cibuli a naplátkujte ji. Veškerou připravenou zeleninu následně orestujte na pánvi s trochou olivového oleje.

Kompletace slaného koláče, příprava omáčky a zapékání pokrmu

Nyní si k ruce vezměte zapékací misku nebo plech a vymažte jej olivovým olejem. Na dno rozprostřete scezenou a okapanou brokolici, přidejte i orestované papriky s cibulí a pusťte se do přípravy omáčky.

V hlubší míse si vyšlehejte vejce a dále k nim přidejte i hladkou mouku, olivový olej, kypřící prášek, nasekaný čerstvý kopr a vypracujte mixérem nebo metličkou homogenní směs. Tu nalijte nakonec na zeleninu v pekáčku. Ještě posypte pokrm strouhaným čedarem a dejte zapékat na 25 minut do trouby při teplotě 200 °C.

Servírování slaného koláče

Upečený slaný koláč podávejte ideálně teplý. Chutný je však i za studena. Přejeme vám dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů