Domácí pribináček ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Tento dezert milují dospělí i děti. Domácí pribináček, podle paní Katky Sojkové, připravíte rychle, snadno a můžete ho servírovat jako sladkou svačinku nebo snídani.
Ingredience
Zdobení
Smetanu vlijte do rendlíku, který postavte na mírný oheň. Přibližně 1 minutu ji zahřívejte a poté do ní přidejte rozlámanou čokoládu, kterou nechte rozpustit – to potrvá asi 2 minuty.
Poznámka: Směs celou dobu míchejte, aby se nepřipálila ke dnu rendlíku.
Jakmile se čokoláda rozpustí, rendlík sejměte z tepla a směs nechte volně vychladnout. Následně do směsi vešlehejte tvaroh a trochu medu, který pokrm osladí.
Poznámka: Kolik medu použijete závisí na vašich chuťových preferencích.
Směsí naplňte sklenky, ve kterých budete domácí pribináček servírovat a vložte je do lednice, kde nechte jejich obsah vychladit.
Tip: Dezert servírujte ozdobený kousky čokolády a lyofilizovanými jahodami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.