Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka z hlávkového zelí a mletého masa

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Polévka z hlávkového zelí a mletého masa - postup přípravy

Zelná polévka je česká klasika a málokoho by napadlo, že vlastně může vypadat úplně jinak, než jak jsme zvyklí. Vyzkoušejte jedinečný starý recept na polévku z bílého hlávkového zelí a mletého masa, který se obejde bez další zeleniny i jiných příkras a který s námi sdílela paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli oloupejte a nasekejte ji nadrobno. Zelí nakrouhejte ostrým nožem na tenké proužky, které pokrájejte na kratší vlákna. V hrnci rozehřejte olej, osmahněte v něm cibuli dorůžova a přidejte mleté maso. Osolte ho a opepřete a nechte ho opéct ze všech stran mírně dozlatova.

2. KROK

Opečené maso v hrnci posypejte hladkou moukou a přidejte lžíci rajčatového protlaku. Za stálého míchání nechte obojí zarestovat. Přihoďte nakrouhané zelí, pokud chcete, přidejte i na kostky pokrájené brambory (nejsou ale nutné), podlijte trochou vody a nechte pod pokličkou dusit doměkka.

3. KROK

Nakonec polévku dochuťte kostkou masoxu, podle chuti ji zahustěte záklechtkou z vody a trochy hladké mouky a nechte ještě asi 10 až 15 minut provařit. Hotovou polévku odstavte ze sporáku, nechte ji pár minut odpočinout a podávejte nejlépe s čerstvým pečivem.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů