Domácí šakšuka s vejci a čedarem - postup přípravy
Pokud hledáte rychlý recept na vydatnou snídani nebo večeři, vyzkoušejte domácí šakšuku s vejci a čedarem. Servírujte ji s čerstvým pečivem a zeleninou.
Ingredience
Na středním ohni rozehřejte máslo a rostlinný olej ve velké pánvi. Rajčata omyjte, nakrájejte je přibližně na 1 cm široké plátky a vyskládejte je na pánev.
Posypte je černým pepřem, sladkou paprikou a solí. Otočte je a opět je posypte kořením. Vařte je, dokud nezměknou, přibližně 3–4 minuty z obou stran.
Rajčata poté posypte nastrouhaným čedarem na hrubém struhadle a nechte ho rozpustit. Do 2 misek rozklepněte vejce a postupně je přidejte do pánve.
Vařte je pod poklicí, dokud bílek není uvařený a žloutek stále tekutý. Poté je posypte nasekanou čerstvou petrželkou a můžete je servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.