Domácí salát Rumcajs - postup přípravy
Salát Rumcajs je legendární svačinou do práce či na výlety. Napadlo vás ale, že se skvěle hodí i na potření chlebíčků a jednohubek při domácích mejdanech, večírcích či posezení s přáteli? Vyzkoušejte osvědčený domácí recept od paní Romany Važanské.
Ingredience
Mrkev a celer uvařte na skus a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Salám nakrájejte na drobné obdélníčky, nakládané okurky na kostičky, cibuli najemno a vše smíchejte ve velké salátové míse.
V jiné misce smíchejte majonézu s hořčicí, trochou láku z okurek, worcesterovou omáčkou a dochuťte trochou cukru, případně citrónové šťávy.
Salát podle chuti osolte a opepřete, zalijte jej připraveným dresingem a vše důkladně promíchejte. Nakonec nechte Rumcajse chvíli proležet v lednici a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom.