Těstovinový salát se zeleninou, uzeninou a vejci

i Zdroj fotografie: Iva Ptáčková
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Těstovinový salát se zeleninou, uzeninou a vejci - postup přípravy

Velká dobrota pro parné letní dny plná zeleniny a kousků voňavé uzeniny – to je báječný těstovinový salát podle receptu od paní Ivy Ptáčkové. Nejlepší na něm je, že má tisíc a jednu variantu a může proto chutnat pokaždé jinak.
1. KROK

Těstoviny uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Po dovaření je slijte a nechte vychladnout. Dvě vajíčka vařte v kastrůlku s vodou asi 10 minut, aby bílek i žloutek uvnitř úplně ztuhl. Poté je nechte vychladnout, oloupejte skořápku a vejce nakrájejte na drobné kostičky, případně je nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Salám nebo jinou uzeninu podle své chuti buďto rovněž pokrájejte, nebo nastrouhejte do mísy k vajíčkům.

2. KROK

Očistěte cibuli a nasekejte ji nadrobno. Rajčata, okurku a papriku důkladně omyjte a osušte od zbytků vody. Z papriky odstraňte stopku a semeník a všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky, které přihoďte do mísy s vejci a uzeninou. Tyto přísady důkladně promíchejte. Přihoďte k nim uvařené těstoviny, podle chuti osolte, opepřete a zakápněte majonézou a znovu promíchejte, aby se ingredience promísily a majonéza s kořením se dostala na všechny kousky směsi.

3. KROK

Nakonec už jen salát nechte vychladit v lednici a podávejte buďto samostatně, anebo jako skvělou přílohu k pečeným nebo grilovaným masům.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 223 hlasů
Nahlásit chybu
136 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty