Domácí šeříkový sirup s citrónem - postup přípravy
Pokud máte ve svém okolí rozkvetlý šeřík, rozhodně vyzkoušejte tento velmi snadný recept a připravte si z něj domácí sirup. Ten se skvěle hodí k přípravě nealkoholických i alkoholických nápojů, ale výborně chutná také v čaji nebo v dezertech.
Ingredience
V hrnci smíchejte cukr s vodou a směs vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté do něj přidejte šťávu z poloviny citrónu a nechte směs lehce vychladnout.
Květy šeříku otrhejte a přendejte je do sklenice. Poté je zalijte je vychladlým sirupem. Nádobu uzavřete a uložte ji na 2 dny do lednice.
Po 2 dnech sirup sceďte, přelijte ho do čisté lahvičky a dobře ho uzavřete. Takto připravený sirup vydrží čerstvý až 1 měsíc.
Pokud sirup nepoužijete do měsíce, vložte lahvičku do hrnce vyloženého utěrkou. Nalijte do něj vodu a vařte ji asi 45 minut při nízké teplotě. Poté lahvičku vyjměte z hrnce, zabalte ji do ručníku, aby co nejpomaleji vychladla.
Tip: Šeříkový sirup můžete také přidat do krémů či korpusů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuhanje je zabavno