Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sůl s medvědím česnekem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Domácí sůl s medvědím česnekem - postup přípravy

Dodejte svému vaření šmrnc s pomocí domácí soli s medvědím česnekem. Je skvělá k dochucování polévek, salátů, nádivek, masa a připravíte ji jen ze 2 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Medvědí česnek důkladně properte a natrhejte ho na menší kousky, které rozmixujte. K česneku postupně vmíchejte sůl a vzniklou směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem. 

2. KROK

Domácí sůl s medvědím česnekem sušte v předehřáté troubě na 40 °C po dobu 2 hodin. Poté ji rozmělněte pomocí lžičky nebo paličky od hmoždíře a skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě. 

3. KROK

Tip: Sůl můžete používat k ochucení pečeného masa. Skvěle se ale také hodí do polévek nebo nejrůznějších nádivek a salátů. 

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů