Domácí slanina vařená v slupkách z cibule - postup přípravy
Voňavá slanina naložená s bobkovým listem a velkou spoustou temně žlutých cibulových slupek je perfektní nápad na voňavou dobrotu, kterou oceníte zejména jako doplněk k pivu během příjemného posezení s přáteli.
Ingredience
Připravte si slupky z několika cibulí, vložte je do hlubokého cedníku a důkladně je propláchněte a omyjte tekoucí vodou, abyste je zbavili nečistot a zbytků hlíny. Omyjte také slaninu, osušte ji papírovými utěrkami a nakrájejte na středně velké kousky.
Na dno velkého hrnce vsypte asi polovinu cibulových slupek a na ně vyskládejte kousky slaniny.
Podle chuti je osolte a posypejte mletým černým pepřem. Přidejte také několik bobkových listů. Oloupejte dva až čtyři stroužky česneku (množství záleží na tom, jak jsou stroužky velké a silné a také zejména na vaší chuti), nakrájejte je na hrubé plátky a nasypejte je na vyskládanou slaninu v hrnci. Pokud chcete, můžete přidat i jakékoliv další vaše oblíbené koření na vepřové maso, případně různé sušené bylinky, které máte rádi. Když skončíte s přidáváním koření, nasypte na maso druhou polovinu cibulových slupek a zalijte vše vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené.
Hrnec s naloženou slaninou přiklopte pokličkou, položte na kamna a na středním plameni přiveďte vodu v hrnci k varu. Jakmile začne bublat, nastavte si minutku na 20 až 30 minut a nechte maso s kořením a cibulí vařit.
Poté, co minutka zazvoní, neodklápějte pokličku, jen nechte hrnec zvolna zchladnout zhruba na pokojovou teplotu a pak jej vložte na 6 až 7 hodin do lednice. Po uplynutí této doby hrnec vyndejte z lednice, připravte si talíř s papírovými utěrkami, vylovte maso z hrnce a nechte ho okapat od přebytečné vody. Vaše nejchutnější slanina je hotová. Můžete ji nakrájet na porce a s velikou chutí je podávejte.