Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené šišky a vrtáky v cukru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené šišky a vrtáky v cukru - postup přípravy

Z kynutého těsta můžete kromě koblížků udělat smažené šišky nebo pomyslné vrtule, které se obalují v cukru či skořici. Recept nám poskytla paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Smíchejte v zadělávací míse obě mouky a udělejte do nich důlek, do něho rozdrobte droždí. Přidejte cukr a nalijte vlažné mléko. Poté počkejte pár minut, až začne pracovat kvásek.

2. KROK

Poté přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, rum a citronovou kůru. Rukama nebo robotem vypracujte hladké a nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte 45–60 minut kynout.

3. KROK

Dejte těsto na vál. Pokud se lepí, používejte olej, a ne mouku, ta by se při smažení pálila. Udělejte z těsta šišky, případně pruh těsta několikrát zatočte do pomyslného vrtáku.

4. KROK

Dejte na pánev či do rendlíku dostatek oleje, rozpalte ho a usmažte všechno těsto do zlatova. Hotové šišky či vrtáky obalte v cukru nebo cukru se skořicí a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů