Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zavařený bůček s česnekem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Domácí zavařený bůček s česnekem - postup přípravy

Zavařte si vlastní šťavnatý bůček s česnekem a vyrobte si vlastní zásobu domácích uzenin. Tento recept vám ukáže, jak připravit maso tak, aby šlo dlouho skladovat a výborně chutnalo.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Zavařený bůček

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice o velikosti 500 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Maso nakrájejte na větší kousky a naskládejte ho do připravených sklenic. Do každé nádoby o objemu 500 ml vložte 1 stroužek česneku, 1 bobkový list a 2 kuličky černého pepře.

3. KROK

Na přípravu nálevu smíchejte 1000 ml vody s 120 g soli a přivedete k varu. Vařící nálev nalejte do nádob s masem a uzavřete čistými víčky.

4. KROK

Na dno hrnce položte utěrku a sklenice vložte do hrnce. Zalijte je horkou vodou asi 2 cm pod okraj. Přivedete vodu k varu. Od okamžiku varu vařte na mírném ohni po dobu 2 hodin

5. KROK

Poté sklenice vyjměte, pečlivě uzavřete víčka a nechte je vychladnout. Vychlazené nádoby poté uložte do lednice. Zavařený bůček lze konzumovat následující den.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů