Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké jogurtové sušenky obalené v cukru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křehké jogurtové sušenky obalené v cukru - postup přípravy

Pokud hledáte snadný a rychlý dezert ke kávě, vyzkoušejte tyto křehké jogurtové sušenky obalené v cukru. Na jejich přípravu vám postačí jen pár surovin a maximálně 10 minut času.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nalijte řecký jogurt, přidejte do něj vejce, vanilkový cukr, sůl, cukr a směs pomocí metličky pečlivě promíchejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte olej. Poté do ní přisypte polovinu hladké mouky s kypřicím práškem do pečiva a zapracujte ji do těsta pomocí stěrky. Následně přidejte zbylou polovinu mouky a vypracujte hladké nelepivé těsto.

3. KROK

Těsto přendejte na pracovní plochu a rozválejte ho do tenkého plátu. Pomocí vykrajovátka vykrojte kolečka, která následně z jedné strany obalte v cukru.

4. KROK

Kolečko přehněte na polovinu, poté na třetinu a konce pomocí prstů lehce spojte. Vzniklou sušenku následně ještě obalte z vrchní strany v cukru.

5. KROK

Sušenky přendejte na plech vyložený pečicí papírem a pečte je v předehřáté troubě na teplotu 180 °C přibližně 15 minut. Poté je vyjměte, nechte je zcela vychladnout a servírujte je.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vařte doma

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů