Křehké jogurtové sušenky obalené v cukru - postup přípravy
Pokud hledáte snadný a rychlý dezert ke kávě, vyzkoušejte tyto křehké jogurtové sušenky obalené v cukru. Na jejich přípravu vám postačí jen pár surovin a maximálně 10 minut času.
Ingredience
Do mísy nalijte řecký jogurt, přidejte do něj vejce, vanilkový cukr, sůl, cukr a směs pomocí metličky pečlivě promíchejte.
Do směsi vmíchejte olej. Poté do ní přisypte polovinu hladké mouky s kypřicím práškem do pečiva a zapracujte ji do těsta pomocí stěrky. Následně přidejte zbylou polovinu mouky a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Těsto přendejte na pracovní plochu a rozválejte ho do tenkého plátu. Pomocí vykrajovátka vykrojte kolečka, která následně z jedné strany obalte v cukru.
Kolečko přehněte na polovinu, poté na třetinu a konce pomocí prstů lehce spojte. Vzniklou sušenku následně ještě obalte z vrchní strany v cukru.
Sušenky přendejte na plech vyložený pečicí papírem a pečte je v předehřáté troubě na teplotu 180 °C přibližně 15 minut. Poté je vyjměte, nechte je zcela vychladnout a servírujte je.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vařte doma