Nepečené piškotové řezy se 3 druhy krému - postup přípravy
Nepečené piškotové řezy jsou lahodným a slavnostním dezertem, který připravíte bez použití trouby. Ohromí vás křupavým základem a 3 druhy jemného krému.
Krém
Do krému
Ostatní ingredience
K namáčení
Zdobení
Do většího hrnce nalijte 800 ml mléka, které začněte zahřívat. V samostatné misce smíchejte pudink v prášku s cukrem a zbytkem mléka.
Poznámka: Pudink důkladně rozmíchejte, aby ve směsi nevznikly hrudky.
Pudinkovou směs vmíchejte do horkého mléka a vše vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krém odstavte z tepla, zakryjte ho fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Mezitím vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem, do vzniklé hmoty vešlehejte vychladlý základ na krém a směs rozdělte na tři části.
Do prvního krému vešlehejte rozemleté sušenky, do druhého rozpuštěnou čokoládu a třetí nechte, jak je.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut.
Na servírovací talíř s dortovým ráfkem vyskládejte BeBe sušenky, namočené v mléce, které pokryjte krémem se sušenkami. Ten zakryjte kulatými sušenkami, které potřete krémem s čokoládou.
Další vrstvu vytvořte z cukrářských piškotů, které zakryjte světlým krémem.
Poznámka: Také kulaté sušenky s piškoty namočte do mléka před tím, než je přidáte do dezertu.
Nepečené piškotové řezy vložte na několik hodin do lednice, aby ztuhly. Následně je ozdobte, například máslovým krémem nebo šlehačkou.
Tip: Při zdobení se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domaći Recepti