Domácí sýr bez syřidla jen z 5 surovin - postup přípravy
Až si připravíte domácí sýr bez syřidla, už nebudete chtít žádný z obchodu. Výhodou tohoto receptu je, že k němu nebudete potřebovat ocet, ani kyselinu citronovou.
Ingredience
Mléko vlijte do větší sklenice, smíchejte ho se solí a sklenici vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Hrnec naplňte vodou a přiveďte ji k varu.
V samostatné míse vyšlehejte vejce s jogurtem a směs vlijte do sklenice s mlékem. Ingredience důkladně zamíchejte a vařte 15 minut.
Jakmile se obsah sklenice srazí, přeceďte ho přes plátýnko, do kterého vzniklý sýr zabalte. Sýr vložte do cedníku, který umístěte na mísu a nechte ho odkapávat celou noc.
Tip: Domácí sýr bez syřidla servírujte s oblíbeným pečivem a zeleninou. Můžete ho také zakomponovat do salátů. Díky tomuto receptu můžete získat až 1000 g sýra.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfaches Rezept

