Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná jahodová pěna

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nadýchaná jahodová pěna - postup přípravy

Honí vás mlsná a nevíte, co byste si tak připravili? Pokud preferujete rychlé a snadné dezerty, určitě vsaďte na nadýchanou jahodovou pěnu, kterou budete mít v mžiku hotovou. Pochutná si na ní celá vaše rodina!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Pokud používáte mražené jahody, vyjměte je z mrazáku a nechte chvíli povolit.




Poté ovoce vložte do mixéru a rozmělněte na jemnou kaši.

Tu následně přeneste do větší misky, přilijte vaječné bílky a zasypte vše cukrem.

Směs mixujte ručním šlehačem, dokud nevznikne nadýchaný krém.

Až bude jahodová pěna pěkně vyšlehaná, dejte ji ještě na chvíli chladit do lednice. Nakonec podávejte v ozdobných skleničkách se strouhanou hořkou čokoládou na povrchu. Hodit se bude i kousek čerstvé jahody jako dekorace. Přejeme vám dobrou chuť.

Bonusový recept pro milovníky čokolády: Skvostná pěna z hořké čokolády

Dáváte raději přednost čokoládovým příchutím před těmi ovocnými? Pak si můžete nyní připravit lahodnou pěnu v několika snadných krocích. Potřebujete tyto ingredience pro 4 porce:

  • máslo: 40 g
  • vejce: 4 ks
  • vanilkový lusk: 1 ks
  • sůl: ½ lžičky
  • krupicový cukr: 4 lžičky
  • voda: 6 lžic
  • hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa: 200 g
  • smetana ke šlehání: 200 ml

Jak připravit čokoládovou pěnu?

Nejprve si připravte vodní lázeň. Do vyhřáté misky následně vložte nasekanou hořkou čokoládu, vlijte vodu, vložte i máslo a vše rozpusťte + promíchejte. Výslednou směs odstavte z plotny a nechte chladit. Mezitím si v jiné  misce vyšlehejte do pěny žloutky spolu s cukrem, zrníčky z vanilkového lusku a se solí. Žloutkový krém v dalším kroku zakomponujte lžící do čokoládové hmoty. Nakonec ještě vyšlehejte do tuhého sněhu vaječné bílky a také smetanu. Obojí postupně zamíchejte do čokolády se žloutky, aby vám vznikla nadýchaná pěna. Tu nechte chladit v lednici před servírováním. Podávejte třeba s čerstvými borůvkami a křupavou sušenkou. Přejeme dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů