Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sýrové tyčinky

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí sýrové tyčinky - postup přípravy

Každý má občas chuť se zakousnout do něčeho slaného, ale mnohdy člověka kupované brambůrky a tyčinky z obchodů omrzí. Jakmile si totiž doma upečete vlastní pochoutku, jako jsou sýrové tyčinky, poznáte úplně novou a lahodnou chuť pravých ingrediencí, které jste na jejich tvorbu použili.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Všechny suroviny před použitím vytáhněte z lednice, aby dosáhly pokojové teploty. Do větší mísy nalijte kefír, přidejte do něj po lžičce soli a jedlé sody a promíchejte. Rozklepněte vejce, přidejte je do směsi, promíchejte. Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Čerstvé bylinky, jako třeba jarní cibulku či petrželku, nakrájejte nadrobno a vmíchejte je do směsi. Postupně přidávejte prosátou mouku, ale jen tolik, abyste získali nelepivé a vláčné těsto. Je tedy možnost, že veškerou mouku nevyužijete.

2. KROK

Pracovní plochu posypejte moukou a těsto rozválejte na tenčí vrstvu. Nakrájejte jej na proužky a na pánvi si rozehřejte dostatečné množství rostlinného oleje. Smažte dozlatova z obou stran, což by nemělo zabrat více než 5 minut. Poté dejte na papírové ubrousky, které vsáknou přebytečnou mastnotu, a můžete podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů