Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené selské placky s bramborovou náplní

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Smažené selské placky s bramborovou náplní - postup přípravy

Zapomenutý recept na smažené plněné placky z dob SSSR vás okouzlí svojí jednoduchostí. Pochutnáte si tak, jako už dlouho ne.

Ingredience pro:
1 porce

Placky

Náplň

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte kefír se solí a jedlou sodou. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a spolu s prosátou moukou ho přidejte ke směsi.

2. KROK

Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte najemno a dejte ji smažit na troše rozpáleného oleje. Přidejte k ní cukr a pokračujte ve smažení, dokud nebude dozlatova. Poté ji přidejte k uvařeným a scezeným bramborám, dobře obojí promíchejte a nechte vychladnout.

3. KROK

Z hotového těsta na placky vytvořte válečky. Ty pak rozdělte na několik stejných kousků, ze kterých na pomoučeném vále tvarujte úhledné placky.

4. KROK

Na každou placku dejte zhruba lžíci připravené náplně, kterou do ní zabalte, spoje těsta dobře utěsněte a placku poté jemně zploštěte. V pánvi rozpalte dostatečné množství oleje a všechny placky na něm usmažte dozlatova.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů