Domácí tavený sýr z tvarohu a bylinek - postup přípravy
Skvělý tavený sýr na pečivo si lze udělat doma jen z několika levných surovin. Můžete ho doplnit například o bylinky nebo šunku.
Ingredience
Dejte tvaroh do mísy (použijte tvaroh s minimálním obsahem 9 procent tuku). Za pomoci tyčového mixéru ho rozmixujte na hladkou hmotu. Přidejte k němu sůl, jedlou sodu a vejce a vymíchejte z něj nadýchanou směs.
Vše dejte do nerezového rendlíku a začněte na sporáku zahřívat na slabém plameni. Neustále míchejte, aby se směs nepřipálila. Tvaroh se mezitím začne rozpouštět. Po jeho rozpuštění přidejte máslo a stále zahřívejte a míchejte. Až se směs začne vařit, sporák vypněte.
Sýr je v tu chvíli hotový, stačí ho jen nalít do krabiček a uchovávat v chladu. Dá se ale i ochutit, vhodné jsou například kopr, šunka, petrželka nebo další přísady podle vaší fantazie.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.