Domácí želé bonbony se 3 příchutěmi - postup přípravy
Domácí želé bonbony jsou skvělou alternativou k tradičním sladkostem z obchodu. Mějte, díky snadnému receptu, přehled o tom, na čem si vy a vaše děti pochutnáváte.
Příchuť
Základ pro 1 příchuť
Na obalení
Z pomerančů vymačkejte šťávu a odložte ji bokem. Brusinky rozmixujte do hladka, propasírujte je a vzniklou šťávu uchovejte na později. Stejný proces opakujte také s jahodami.
Nyní začněte s přípravou hmoty na bonbony. Pomerančovou šťávu smíchejte s cukrem, želatinou v prášku a škrobovým sirupem.
Tip: Nemáte-li škrobový sirup, můžete ho nahradit medem.
Při nízké teplotě směs vařte 10 minut, za stálého míchání. Poté ji nalijte do formy na bonbony.
Poznámka: Stejný proces opakujte také s brusinkovou a jahodovou náplní.
Naplněné formy vložte na 20 minut do mrazáku a poté z nich bonbony vyjměte.
Tip: Domácí želé bonbony servírujte obalené v kukuřičném škrobu. Pokud by se na nich zachytilo velké množství škrobu, jemně ho z bonbonů oprašte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Boone Bake분 베이크