Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté lívance z čerstvého droždí

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynuté lívance z čerstvého droždí - postup přípravy

Připravte si kynuté lívance, které jsou nadýchané jako obláček a neuvěřitelně skvěle chutnají. Recept je jednoduchý a může si na něj troufnout i ten, který s vařením teprve začíná.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko vlijte do hrnce a zahřejte ho na 40 °C. Poté hrnec sundejte z tepla a v mléce rozmíchejte droždí. Následně přidejte cukr, vejce a po částech zamíchejte do směsi také mouku. 

Poznámka: Mléko pouze zahřejte – nesmí se vařit.

2. KROK

Poté, co vznikne těsto, jej nechte 30 minut kynout pod pokličkou. Vykynuté těsto znovu zamíchejte, přikryjte ho pokličkou a nechte jej kynout dalších 20 minut. 

3. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a pomocí lžíce do něj vkládejte kousky těsta o průměru přibližně 7 cm. Kynuté lívance smažte z každé strany 1,5–2 minuty.

Poznámka: Před podáváním nechte lívance vychladnout a servírujte je polité kondenzovaným mlékem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů