Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné rohlíčky z jogurtového těsta plněné máslem a tvarohem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jemné rohlíčky z jogurtového těsta plněné máslem a tvarohem - postup přípravy

Máslo, jogurt, tvaroh, a to všechno zabalené do tvaru rohlíčku, který je navíc báječně obtočený proužky těsta, takže vypadá jako malá upečená pružinka. Jsou nádherné a jejich výroba je neskutečně zábavná. Těsto je snadné, celé kouzlo tkví v roztomilém postupu jeho zamotávání. Zkuste je také a možná najdete svůj oblíbený recept na snídani či svačinu.

Ingredience pro:
16 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do mísy vložte dvě polévkové lžíce krystalového cukru, přidejte jednu lžíci sušeného droždí a vše zalijte teplou vodou a stejným množstvím teplého mléka. Přidejte také bílý jogurt a rostlinný olej, vyklepněte jedno vajíčko a všechny ingredience špachtlí nebo metličkou promíchejte do jednolité konzistence. Pak ke směsi postupně přisypávejte hladkou mouku s jednou čajovou lžičkou soli a vypracujte hutné, hladké a nelepivé těsto. Mísu s těstem zakryjte víkem nebo fólií a nechte ho na teplém místě jednu hodinu kynout.

2. KROK

Po hodině kynutí opatrně těsto odlepte od stěn mísy, trochu ho rukama propracujte a oddělujte z něho kuličky o velikosti dlaně. Každou kuličku prsty nejprve rozprostřete a poté válečkem mírně rozválejte do tenčí oválné placky. Její povrch pomažte trochou změklého másla a krájecím kolečkem na pizzu rozkrájejte polovinu oválu na tenké proužky. Pak těsto stočte do roličky, přičemž začněte z nerozřezaného konce.

3. KROK

Tímto způsobem získáte rohlíčky, které jsou jakoby zabalené do spirály z těsta, což vypadá náramně! Pokud chcete, můžete mimo másla do rohlíčků přidat i trochu nějaké náplně, třeba sladkého tvarohu nebo mletých ořechů s cukrem.

4. KROK

Hotové rohlíčky vyskládejte vedle sebe v mírných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Jejich povrch potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte je do trouby vyhřáté na 185 °C péct po dobu 15 až 20 minut, dokud nezískají krásně zlatavou kůrčičku. Nechte je zchladnout a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů