Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková bábovka s rozinkami a karamelovým přelivem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Hrnková bábovka s rozinkami a karamelovým přelivem - postup přípravy

Pokud jste milovník klasických dezertů, vyzkoušejte recept na tuto vláčnou bábovku plnou rozinek s karamelovým přelivem. Podávat si můžete samotnou nebo ji servírujte s kopečkem oblíbené zmrzliny.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na těsto

Na karamelový přeliv

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich cukr a špetku soli. Směs poté pomocí šlehače vyšlehejte do nadýchané pěny po dobu 3 minut.

2. KROK

Šlehání přepněte na nejnižší výkon a do pěny vlijte mléko a olej. Poté přilijte jogurt a opět ho do těsta vmíchejte. Hladkou mouku poté promíchejte s kypřicím práškem do pečiva.

3. KROK

Prosátou mouku s kypřicím práškem poté postupně vmíchejte do těsta pomocí metličky. Nakonec do něj přidejte rozinky a vše společně promíchejte.

4. KROK

Bábovkovou formu o průměru 25 cm vymažte olejem a vysypte ji moukou. Poté do ní těsto nalijte. Jablko zbavte jádřince, nakrájejte ho na tenké měsíčky a vyskládejte je na povrch těsta.

5. KROK

Bábovku vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ji po dobu 35 minut. Před koncem pečení zapíchněte do těsta špejli, pokud bude po vytažení čistá, vyjměte bábovku z trouby.

6. KROK

Do hrnce nasypte cukr a nechte ho rozpustit. Poté do něj vmíchejte máslo a opatrně do něj přilijte smetanu ke šlehání. Karamel pečlivě promíchejte do poté ho nalijte do menší misky.

7. KROK

Upečenou bábovku nechte lehce vychladnout a poté ji vyklopte z formy. Nakonec ji polijte a potřete připraveným karamelem.

8. KROK

Bábovku nakrájejte na kousky a můžete ji servírovat buď samotnou nebo s kopečkem oblíbené zmrzliny.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů