Dort Zebra se 2 druhy smetanového krému - postup přípravy
Dort Zebra je nejen vizuálně atraktivní díky pruhovanému motivu, ale navíc v něm najdete kombinaci čokolády, medu a smetany. Tímto dezertem své blízké ohromíte.
Korpus
Krém
V míse smíchejte mouku s kakaem. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli a do vzniklé směsi přidejte mléko, rozpuštěné máslo a med.
Ingredience dále šlehejte a poté do nich prosejte suché ingredience. Poté těsto nalijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem.
Poznámka: Prosetí je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Korpus pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25 minut. Upečený korpus z formy vyjměte a ořízněte jeho okraje.
Poznámka: V tomto receptu byla použita forma o průměru 22 cm.
Nyní připravte krém. Smíchejte mléko s želatinou a nechte ji rozpustit. V jiné míse smíchejte kakao s vroucí vodou a v další misce vyšlehejte zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem.
V jiné nádobě vyšlehejte smetanu ke šlehání, kterou jemně vmíchejte do směsi s kondenzovaným mlékem. Asi dvě lžíce krému vmíchejte do misky se želatinou, kterou následně vešlehejte zpět do krému.
Krém rozdělte na dvě části a do jedné z nich vmíchejte kakaovou směs. Korpus vložte do dortového ráfku vyloženého cukrářskou fólií a začněte s vrstvením krémů. Nejprve na korpus nalijte bílý krém, na který nalijte kakaový krém. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Tip: Krém nalévejte vždy ke stejnému kraji dortového ráfku. Díky tomu se na dortu vytvoří krásný motiv. Postup vrstvení si můžete prohlédnout níže ve videu.
Jakmile s vrstvením skončíte, vložte dort Zebra do lednice na 3–4 hodiny, nejlépe ho tam nechte přes noc.
Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Můžete ho podávat s trochou šlehačky a ovocem, jako jsou borůvky, jahody nebo maliny. Moučník díky tomu bude vypadat ještě zajímavěji a více svěže.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lieblingsdesserts