Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort Zebra se 2 druhy smetanového krému

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Dort Zebra se 2 druhy smetanového krému - postup přípravy

Dort Zebra je nejen vizuálně atraktivní díky pruhovanému motivu, ale navíc v něm najdete kombinaci čokolády, medu a smetany. Tímto dezertem své blízké ohromíte.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku s kakaem. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli a do vzniklé směsi přidejte mléko, rozpuštěné máslo a med. 

2. KROK

Ingredience dále šlehejte a poté do nich prosejte suché ingredience. Poté těsto nalijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. 

Poznámka: Prosetí je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Korpus pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25 minut. Upečený korpus z formy vyjměte a ořízněte jeho okraje. 

Poznámka: V tomto receptu byla použita forma o průměru 22 cm.

4. KROK

Nyní připravte krém. Smíchejte mléko s želatinou a nechte ji rozpustit. V jiné míse smíchejte kakao s vroucí vodou a v další misce vyšlehejte zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem. 

5. KROK

V jiné nádobě vyšlehejte smetanu ke šlehání, kterou jemně vmíchejte do směsi s kondenzovaným mlékem. Asi dvě lžíce krému vmíchejte do misky se želatinou, kterou následně vešlehejte zpět do krému. 

6. KROK

Krém rozdělte na dvě části a do jedné z nich vmíchejte kakaovou směs. Korpus vložte do dortového ráfku vyloženého cukrářskou fólií a začněte s vrstvením krémů. Nejprve na korpus nalijte bílý krém, na který nalijte kakaový krém. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

7. KROK

Tip: Krém nalévejte vždy ke stejnému kraji dortového ráfku. Díky tomu se na dortu vytvoří krásný motiv. Postup vrstvení si můžete prohlédnout níže ve videu.

8. KROK

Jakmile s vrstvením skončíte, vložte dort Zebra do lednice na 3–4 hodiny, nejlépe ho tam nechte přes noc. 

9. KROK

Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Můžete ho podávat s trochou šlehačky a ovocem, jako jsou borůvky, jahody nebo maliny. Moučník díky tomu bude vypadat ještě zajímavěji a více svěže.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Lieblingsdesserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů