Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drobenkový koláč s červeným rybízem či borůvkami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Drobenkový koláč s červeným rybízem či borůvkami - postup přípravy

Skvělý moučník z letního ovoce, jako jsou borůvky nebo rybíz, jde upéci ze snadného drobenkového těsta. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na drobenku

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva a změklé máslo. Můžete použít i Heru, ale máslo dá koláči mnohem lepší chuť. Rukama vypracujte drobenku. Vyložte formu pečicím papírem a polovinu drobenky rozložte do formy.

2. KROK

Smíchejte tvaroh, mléko, vejce a podle chuti cukr na náplň. Tu pak nalijte na drobenku ve formě a dejte na ni borůvky nebo červený rybíz, případně mix ovoce. Další možností jsou rozinky předem namočené v rumu.

3. KROK

Náplň překryjte druhou polovinou drobenky. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 35 až 40 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů