Dva skvělé recepty z vepřové kotlety - postup přípravy
Vepřová kotleta je nesmírně oblíbený druh masa, který lze připravit na spoustu způsobů. My vám tentokrát přinášíme 2 recepty na zapečenou vepřovou kotletu, které si oblíbíte pro jejich originalitu a vyladěnou chuť.
Zapečené kotlety s vaječnou směsí
Zapečené kotlety marinované v okurkovém láku
Zapečené kotlety s vaječnou směsí
Nakrájejte cibuli na půlkolečka a dejte ji na pečicí plech 32 x 32 centimetrů. Kotletu naporcujte na plátky a jednu stranu nařezejte do mřížky. Maso osolte a opepřete asi 3 gramy pepře a soli a dejte plátky jednotlivě na cibuli.
Uvařte si vejce natvrdo, a když vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. Žampiony nakrájejte na plátky. Rozpalte trochu oleje a dejte je na pánev smažit. Osolte je a opepřete asi 3 gramy pepře a soli. Houby smažte, dokud nebudou měkké, a poté je přidejte k vejci. Nastrouhejte do směsi 100 gramů tvrdého sýra, přidejte majonézu a vše promíchejte.
Směs pak naneste na plátky masa. Na ni položte na plátky nakrájené rajče. Nastrouhejte dalších 100 gramů sýra a nasypejte ho na rajčata. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte maso 25 minut.
Zapečené kotlety marinované v okurkovém láku
Vepřovou kotletu nakrájejte na plátky a na jedné straně nožem udělejte mřížku. Maso dejte do uzavíratelného sáčku a přilijte k němu lák z okurek. Přidejte po 5 gramech soli, pepře a sladké papriky. Sáček uzavřete, vše promíchejte, aby se koření dostalo všude, a nechte 40 minut marinovat.
Připravte si plech 42 x 32 centimetrů a vymažte ho olejem. Dejte na něj maso. Smíchejte majonézu s hořčicí a směs naneste na plátky. Navrch dejte plátek rajčete a na něj nastrouhejte na jemném struhadle kus kyselé okurky.
Na hrubém struhadle nastrouhejte mozzarellu a dejte ji na plátky masa. To pak dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C po dobu 35 minut.