Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná buchta s čokoládovou polevou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 49 minut

Dvoubarevná buchta s čokoládovou polevou - postup přípravy

Dvoubarevná buchta s čokoládovou polevou, podle paní Romany Važanské, je nadýchaná a poslouží jako snídaně i dezert, který se doslova rozplývá na jazyku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte těsto. Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, za stálého šlehání, přidejte do směsi kypřící prášek do pečiva, olej, vanilkový cukr, mouku a mléko. 

2. KROK

Poznámka: Mouku prosejte a přidávejte ji postupně, aby se ingredience lépe propojily a v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Polovinu těsta přelijte do jiné mísy, kde ho smíchejte s kakaem a lžičkou kávy. Světlé těsto poté vlijte do, tukem vymazané a moukou vysypané, dortové formy a polijte ho kakaovým těstem. Formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C a těsto pečte 45 minut. 

4. KROK

Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Vyndáte-li z něj čistou špejli, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto uchytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. V rendlíku smíchejte mléko, pudink v prášku a cukr. Směs vařte na mírném ohni, za stálého míchání, 1–2 minuty, do zhoustnutí. Následně směs z tepla sundejte a vešlehejte do ní máslo, rum a tvaroh. 

6. KROK

Poté, co upečené těsto volně vychladlo, na něj rozprostřete náplň, kterou polijte čokoládovou polevou. Dezert následně vložte na 1–2 hodiny do lednice, aby ztuhl.

Poznámka: Polevu vytvořte rozpuštěním čokolády ve vodní lázni s přidáním smetany a másla. Potrvá to přibližně 2 minuty.

7. KROK

Tip: Dvoubarevnou buchtu podávejte nakrájenou na kousky, ozdobené kokosem a mletými ořechy. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů