Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Segedínský guláš z libového bůčku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Segedínský guláš z libového bůčku - postup přípravy

Segedínský guláš patří mezi stálice české tradiční kuchyně. Podle receptu paní Diany Berkyové si připravíte lahodný pokrm, který bude navíc díky použitému libovému bůčku šťavnatý.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na menší kostičky. Cibuli osmahněte na rozpáleném oleji nebo sádle do červena. Poté přidejte maso a opečte ho.

2. KROK

Opečené maso s cibulí osolte, opepřete a přisypte mletou červenou papriku, nechte lehce zatáhnout. Poté přidejte kostku masoxu, přelijte vodou a nechte dusit.

3. KROK

Po 20 minutách dušení vše dochuťte gulášovým kořením, přidejte bobkový list a nové koření. Pokračujte v dušení masa doměkka. V případě potřeby dolévejte vodu.

4. KROK

Ze zelí vymačkejte přebytečnou vodu, překrájejte ho a přidejte jej ke změklému masu. Vařte guláš, dokud zelí nezměkne, poté přidejte lžíci másla na zjemnění a v případě potřeby zahustěte tmavou jíškou.

5. KROK

Na konci vaření přilijte kelímek 12% smetany a řádně ji zavařte. Guláš podávejte s houskovým knedlíkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů