Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rebarborový koláč dvou barev

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rebarborový koláč dvou barev - postup přípravy

Během sezóny rebarbory se dá upéci velmi chutný koláč. Používá se na něj světlé i tmavé těsto, což mu dodá skvělý kontrastní vzhled.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy vejce, cukr a vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Přidejte 2 a půl sklenice mouky, prášek do pečiva, olej a perlivou vodu a vymíchejte řidší těsto. Rozdělte ho na poloviny, do jedné poloviny dejte zbytek mouky a promíchejte, do druhé dejte kakao a rovněž promíchejte.

2. KROK

Očistěte rebarboru a nakrájejte ji na menší kousky, asi 1 centimetr dlouhé. Formu o velikosti 36×25 centimetrů vyložte pečicím papírem. Dávejte do ní postupně lžící těsto, nejdříve světlé a pak tmavé. Můžete si pohrát se vzorem. Poté na těsto rovnoměrně rozložte kousky rebarbory. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 45 minut.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů