Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná buchta s čokoládovou pomazánkou

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Dvoubarevná buchta s čokoládovou pomazánkou - postup přípravy

Nezáleží na tom, jestli čekáte důležitou návštěvu nebo si jen chcete zpříjemnit den něčím sladkým. Tato buchta dokonale poslouží v obou případech. A pokud vám nějakým zázrakem zbyde i do druhého dne, máte hravě vyřešenou svačinu do práce.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vejce rozklepněte do mísy, přisypejte k nim cukr, špetku soli, pomerančovou kůru a vyšlehejte je metličkou. Přilijte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte. Dále postupně přimíchejte jogurt, prosetou mouku, prášek do pečiva a kandovanou pomerančovou kůru.

2. KROK

Kruhovou pečicí formu (průměr 26 cm) vymažte máslem, vysypejte moukou a vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto, zarovnejte stěrkou a lžící naneste čokoládovou pomazánku. Tu poté do těsta mírně zapracujte.

3. KROK

Vložte formu do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte po dobu 30 až 35 minut. Po dopečení buchtu pomažte meruňkovým džemem (můžete použít jakýkoliv jiný), zasypejte strouhaným kokosem a můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů